Problémy s neplatičmi v podnájme
Dobrý deň, obraciam sa na vás s prosbou o radu. Prenajímam byt v Nitre a už tri mesiace mi nájomníci neposlali ani euro. Stále len sľubujú, že už-už im príde výplata, ale nič sa nedeje. V byte sú pritom stále nasťahovaní a ja fakt neviem, ako ich legálne dostať von bez toho, aby som mal problémy so zákonom ja. Môžem im jednoducho vymeniť zámky, alebo ma za to zažalujú? Mám s nimi podpísanú zmluvu, ale zdá sa mi dosť slabá na takúto situáciu. Čo by ste robili na mojom mieste? Máte nejakého právnika, čo sa vyzná v takýchto sporoch?
6 Ansichten

Pozor, zámky určite nemeňte len tak, na Slovensku je ochrana nájomcu dosť silná a mohli by ste mať z toho zbytočné opletačky na polícii. Riešil som niečo podobné minulý rok a najlepšie je poslať im oficiálnu predžalobnú výzvu od advokáta. Mnohokrát stačí len tá "hlavička" advokátskej kancelárie a zrazu ľudia začnú komunikovať inak. Skúste sa skontaktovať s odborníkmi cez https://pravnikov-sk.com/ Mne tam pomohli pripraviť výpoveď z nájmu tak, aby bola nepriestrelná. Sú fakt šikovní a hlavne ľudskí, vysvetlia vám presný postup, ako postupovať v súlade so zákonom. Držím palce, je to fakt nepríjemná situácia.